Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Home » Get Rocked » Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar

Kalau korang pernah dijemput untuk majlis perkahwinan, confirm 100% korang pernah dengar lagu R. Ismail ni. Kalau tak pernah dengar, weekend ni, kalau nampak wedding tepi jalan, turun tingkap kereta, lepak situ kejap tunggu lagu ni. Tee hee. 😛

Pada yang tengah nak cari tempat persandingan, pernikahan, malam berinai ke, tok sah loqlaq,mari sini, kakak nak habaq, scroll ke bawah sikit lagi.. Jeng jeng jeng….

De.Wan Banquet Hall

Mengidam nak makan air tangan Chef Wan? Ni dia tempatnya. De.Wan Banquet Hall ialah dewan terbaru di Kuala Lumpur dan terletak di LINC. De.Wan Banquet masih belum dibuka untuk orang awam dan akan dibuka pada April 2019. Jadi kalau rasa nak jadi antara yang terawal untuk guna dewan ni, lebih baik book sekarang!

Kapasiti Ruang : 400 pax
Pakej Menu : Bermula RM150++

 

Dewan Raja Muda Musa

Kalau ada yang berpeluh terjemput 2 kampung, dont worry my friend, yang ini lah tempat yang dinantikan! Punya lah luas Dewan Raja Muda Musa ni, punyalah luas, semua jemputan dah sampai pun masih boleh main badminton lagi( ok ok joking!) Tapi memang luas so jangan risau k!

Kapasiti Ruang : 1,800 pax
Pakej Menu : Bergantung pada bajet pengguna

Glamhall Mercu Mustapha Kamal

Yang ini memang curlasss y’allz. Memang mewah, dah nama pun nak jadi raja sehari, mestilah bersanding pun dekat tempat yang glamz. Glamhall Mercu Mustapha Kamal boleh menempatkan sehingga 800 orang tetamu. Parking pun banyak kat sini so dont worry la.

Kapasiti Ruang : 800 pax
Pakej Menu : Bergantung pada bajet pengguna

Sangkot Garden

Kalau kat kampung, orang buat majlis kahwin dekat laman sendiri je, besar ruang boleh letak kanopi 10 biji. Tapi kalau sekarang ni, laman rumah pun cukup cukup nak letak sebatang pokok pisang, 2 pasu pokok bunga kertas, serai 3 rumpun. Jadi, tak perlu nak beli rumah kampung semata mata nak kahwin dekat laman, pergi je Sangkot Garden, senang cerita. Pakej mampu milik jadi poket pun tak lah kering mana.

Kapasiti Ruang : 600 pax
Pakej Menu : Bermula dengan RM6,930+

Cornerstone Wedding Venue

Cornerstone Wedding Venue ni memang classy habis, dah la depan KLCC, siap ade high ceiling glass wall. Cantik you’all kalau siang siang tu, walau terang, tetap sejuk dalam aircond. Kalau nak tahu, adik Siti Nurhaliza, Siti Saerah kahwin dekat sini. Bukan setakat ada main hall, Cornerstone Event Venue juga ada lobi yang sesuai untuk tetamu berkenal kenalan antara 2 keluarga.

Kapasiti Ruang : 300 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM28,000 for 1000 pax

DeGouffron TTDI

Khemah Marquee, chandeliers, dan air conditioned di kawasan Taman Tun Dr Ismail. Ape lagi nak? Boleh sejukkan badan, sejukkan hati bekas kekasih yang tengah panas dan sejukkan teh tarik, takde la melecur mulut minum.

Harga Sewaan : RM9,800
Kapasiti Ruang : 500 pax

Tulip Banquet Hall Shah Alam

Tulip Banquet Hall Shah Alam ni event space yang versatile, kalau anda nak buat majlis dengan jemputan 500 pax boleh, nak jemputan 1,000 pun boleh nak lebih pun boleh. Dewan ni memang boleh kasi majlis perkahwinan yang complete, dari makan hinggalah pelamin.

Kapasiti Ruang :1,200 pax
Pakej Menu : Bermula dengan harga RM16,000 untuk 500 pax

 

WhatsApp chat