Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Home » Get Rocked » Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar

Kalau korang pernah dijemput untuk majlis perkahwinan, confirm 100% korang pernah dengar lagu R. Ismail ni. Kalau tak pernah dengar, weekend ni, kalau nampak wedding tepi jalan, turun tingkap kereta, lepak situ kejap tunggu lagu ni. Tee hee. 😛

Pada yang tengah nak cari tempat persandingan, untuk akad nikah ke, malam berinai ke, tok sah loqlaq,mari sini, kakak nak habaq, scroll ke bawah sikit lagi.. Kami dah sediakan satu page yang siap ade wedding comparison untuk y’alls!

Bukan setakat bagitau harga sewaan dewan perkahwinan, siap ade anggaran pakej perkahwinan ok! Untuk perkahwinan bajet pun ada. Apa lagi, mai mai baca

Pakej Perkahwian Bajet Bermula Dari RM6,930+

Sangkot Garden

Kalau kat kampung, orang buat majlis kahwin dekat laman sendiri je, besar ruang boleh letak kanopi 10 biji. Tapi kalau sekarang ni, laman rumah pun cukup cukup nak letak sebatang pokok pisang, 2 pasu pokok bunga kertas, serai 3 rumpun. Jadi, tak perlu nak beli rumah kampung semata mata nak kahwin dekat laman, pergi je Sangkot Garden, senang cerita.

——————————-
Kapasiti Ruang : 600 pax
——————————-
Pakej Perkahwinan : Bermula RM 6,930+ untuk 150 pax
——————————-
Lokasi : Hulu Langat
——————————-
Parking : Ada disediakan

Rumah Tamu Datin Halijah

Rumah Tamu Datin Halijah memang satu tempat yang unik untuk buat wedding. Majlis perkahwinan kat sini bukan macam buat dalam kombinasi dewan dan juga rumah. Pakej perkahwinan yang memang mampu milik dan lengkap!

——————————-
Kapasiti Ruang : 800 pax
——————————-
Pakej Perkahwinan : RM 21,670 untuk 1000 pax
——————————-
Lokasi : Sentul
——————————-
Parking : Terletak di Tepi Jalan (Pakej perkahwinan menyediakan anggota RELA)

Pakej Perkahwinan Bermula RM28,000 untuk 1,000 Pax

Cornerstone Wedding Venue

Cornerstone Wedding Venue ni memang classy habis, dah la depan KLCC, siap ade high ceiling glass wall. Cantik you’all kalau siang siang tu, walau terang, tetap sejuk dalam aircond.

——————————-
Kapasiti Ruang : 300 pax
——————————-
Pakej Perkahwinan : RM28,000 untuk 1000 pax
——————————-
Lokasi : Berhampiran KLCC
——————————-
Parking : Terletak dalam dan tepi bangunan

Dewan Raja Muda Musa

Kalau ada yang berpeluh terjemput 2 kampung, dont worry my friend, yang ini lah tempat yang dinantikan! Punya lah luas Dewan Raja Muda Musa ni, semua jemputan perkahwinan dah sampai pun masih boleh main badminton lagi( ok ok joking!)

——————————-
Kapasiti Ruang : 1,800 pax
——————————-
Pakej Perkahwinan : RM 29,000 untuk 1000 orang
——————————-
Lokasi : Seksyen 7, Shah Alam
——————————-
Parking : Terletak luas di depan dewan

Untuk Majlis Perkahwinan Yang Lebih Eksklusif

De.Wan Banquet Hall

Mengidam nak makan air tangan Chef Wan? Ni dia tempatnya. De.Wan Banquet Hall ialah dewan terbaru di Kuala Lumpur dan terletak di LINC Mall. De.Wan sesuai untuk majlis perkahwinan yang classy. Tempat ni sebenarnya belum dibuka lagi, jadi kalau tempah sekarang untuk majlis perkahwinan, memang akan jadi antara yang terawal and tereksklusif. 😉

——————————-
Kapasiti Ruang : 400 pax
——————————-
Pakej Menu : Bermula RM150++ per pax
——————————-
Lokasi : Jalan Tun Abdul Rahman
——————————-
Parking : Terletak dalam bangunan

Glamhall Mercu Mustapha Kamal

Yang ini memang curlasss y’allz. Memang mewah, dah nama pun nak jadi raja sehari, mestilah bersanding pun dekat tempat yang glamz. Glamhall Mercu Mustapha Kamal boleh menempatkan sehingga 800 orang tetamu. Parking pun banyak kat sini so dont worry la.

——————————-
Kapasiti Ruang : 800 pax
——————————-
Pakej Perkahwinan : Bermula RM 50,000 untuk 500 pax
——————————-
Lokasi : Damansara Perdana
——————————-
Parking : Terletak dalam bangunan

WhatsApp chat