Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Home » Get Rocked » Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Di renjis renjis di pilis
Di tepungi lah tawar
Hai beras kunyit di tabur
Disiram si air mawar

Kalau korang pernah dijemput untuk majlis perkahwinan, confirm 100% korang pernah dengar lagu R. Ismail ni. Kalau tak pernah dengar, weekend ni, kalau nampak wedding tepi jalan, turun tingkap kereta, lepak situ kejap tunggu lagu ni. Tee hee. 😛

Pada yang tengah nak cari tempat persandingan, pernikahan, malam berinai ke, tok sah loqlaq,mari sini, kakak nak habaq, scroll ke bawah sikit lagi..

Jeng jeng jeng….

[/mmtl-text]

Talent Loungetalent_lounge_event_space_05

Talent_Lounge4
Memang adat resam kita ni suka buat majlis perkahwinan yang grand besar besar jemput satu kampung, tapi ape kate kita tukar style sikit. Kite buat intimate, just for friends and family. Or boleh je buat nikah kat sini, ada stage untuk pelamin nikah, baru la tetamu nampak yang pengantin dah kerja keras pasang body untuk kahwin. Ehem ehem..

Harga Sewaan : Bermula dari RM3,000
Kapasiti Ruang : 100 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM35 per pax

 

[/mmtl-text]

Bright Star Banquet Hall

bright_star_banquet_hall_03
Khemah Marquee, chandeliers, dan air conditioned di kawasan Ampang. Ape lagi nak?

Boleh sejukkan badan, sejukkan hati bekas kekasih yang tengah panas dan sejukkan teh tarik, takde la melecur mulut minum. 😉

Harga Sewaan : Bermula dari RM16,500
Kapasiti Ruang : 1000 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM32.80 per pax

[/mmtl-text]

Space Seven Setia Alam

space_seven_setia_alam_09Space Seven Setia Alam ni event space yang versatile, kalau anda nak buat majlis dengan jemputan 150 pax boleh, nak jemputan 450 pun boleh nak lebih pun boleh. Bangunan Space Seven Setia Alam ni ade 3 tingkat, setiap tingkat boleh menempatkan 150 pax. Bayangkan setiap tingkat mempunyai character yang tersendiri. Memang glam sungguh youuuu…

Harga Sewaan : Bermula dari RM1,600
Kapasiti Ruang : 150-450 pax
Pakej Menu : Bergantung pada bajet pengguna

[/mmtl-text]

Midlands Convention Center

midlands_convention_centre_04
Jemput satu kampung pun boleh kalau buat majlis perkahwinan kat sini, besar dan murah. Tambahan pula lighting system yang ummphh. Selain LCD Projectors, Midlands juga ada laser show machine. Memang glamor y’alls.

Harga Sewaan : Bermula dari RM5,000
Kapasiti Ruang : 1200 pax
Pakej Menu : Bergantung pada bajet pengguna

[/mmtl-text]

T6 Mall Rooftop

t6_rooftop_event_space
Mat salleh kate, save the best for last. Sejujurnya ini favorite penulis. T6 Mall rooftop. Siling tinggi dan kemasan batu bata, aircond pun sejuk, boleh feeling feeling New York la. Photographer pun senang buat kerja sebab kalau majlis pada siang hari, memang banyak natural lighting.

Harga Sewaan : Bermula dari RM2,500
Kapasiti Ruang : 400 pax
Pakej Menu : Bergantung pada bajet pengguna

[/mmtl-text]

Rumah Tamu Datin Halijah

rumah_tamu_datin_halijah_04
-Datin apa? Datin Halijah. Berapa ringgit? RM21,200. Berapa ramai? 1000 tetamu. Ha yang itu Pakej Serambi yang cun melecun. Nak lagi cun, tambah RM3,300. Upgrade Pakej Anjung. Dapat terus pengacara majlis dengan pakej butik. Termasuk pelamin, baju pengantin dengan mak andam sekali. Phewiittt…

Harga Sewaan : –
Kapasiti Ruang : 1000 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM21,200

[/mmtl-text]

De’laman Event Space

de_laman_event_space_05
Kalau kat kampung, orang buat majlis kahwin dekat laman sendiri je, besar ruang boleh letak kanopi 10 biji. Tapi kalau sekarang ni, laman rumah pun cukup cukup nak letak sebatang pokok pisang, 2 pasu pokok bunga kertas, serai 3 rumpun. Jadi, tak perlu nak beli rumah kampung semata mata nak kahwin dekat laman, pergi je de’laman event space, senang cerita. Pakej mampu milik jadi poket pun tak lah kering mana. 😀

Harga Sewaan : Bermula dari RM800
Kapasiti Ruang : 1000 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM22,000

[/mmtl-text]

Dewan Tentda Merah

dewan_tentda_merah_cyberjaya_03Kami agak pemilik dewan ni mesti peminat lagu Desy Ratnasari – Tenda Biru. Tu sebab sebab nama dewan ni Tentda Merah. Hihi. Tapi Kalau tenda biru tu sedikit menyedihkan, Dewan Tentda Merah pula memang membahagiakan untuk meraikan segala sukacita yang anda rasai. Tapi awas, jangan mainkan lagu tenda biru di hari perkahwinan anda, takut ada ex-ex yang merana, patah hati, putih mata.

Harga Sewaan : Bermula dari RM4,200
Kapasiti Ruang : 600 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM11,900

[/mmtl-text]

Ruang Shah Alam

ruang_shah_alam_03Kadang-kadang, ramai sangat tetamu sampai pengantin tak ada ruang nak berjalan. Baju cantik catik tapi orang tak nampak sebab crowded. Jangan risau, dekat Ruang Shah Alam, ade terlebih ruang punyelah. Awak boleh berjalan sambil menari ke kiri ke kanan, ke depan ke belakang, ke atas ke bawah. Hek huk hak!

Harga Sewaan : Bermula dari RM3600
Kapasiti Ruang : 300 pax
Pakej Menu : – .

[/mmtl-text]

Ruang Subang

ruang_08Kalau nak tahu, punye tip top lah servis dari Ruang ni, diorang bukan ade 1 cawangan je, ade 2 ok. Satu lagi dekat subang, kawasan urban and hip tu. So, katekanlah kawan kawan dan sanak saudara lagi banyak di Subang, jangan runsing, tempah je Ruang Subang untuk hari bahagia anda disiniii…

Harga Sewaan : Bermula dari RM1440
Kapasiti Ruang : 170 pax
Pakej Menu : – .

[/mmtl-text]

Khaida Wedding Venue

khaida_wedding_venue_event_space_06Khaida Wedding Venue sebenarnya merupakan kilang yang telah yang digubahsuai menjadi ruang perkahwinana yang mantap lagi selesa. Yang paling best, parking takde isu beb, punye lah luas kawasan ni. Ape lagi, meh sini tengok tempatnyaaa..

Harga Sewaan : –
Kapasiti Ruang : 1000 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM35,000.

[/mmtl-text]

Laman Tehsuria

laman_tehsuria_wedding_venue_02Laman Tehsuria, seindah namanya, pasti akan mewangikan dan menyinari hidup anda dengan sinaran kebahagian. Banglo besar ni memang sesuai kalau nak nak buat majlis perkahwinan, ruang yang luas sehingga boleh mendirikan 12 khemah perkahwinan. Memang meriah, punyelah!

Harga Sewaan : –
Kapasiti Ruang : 500 – 2000 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM17,900.

[/mmtl-text]