Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Home » Get Rocked » Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Lokasi Menawan Untuk Majlis Perkahwinan

Di renjis renjis di pilis Di tepungi lah tawar Hai beras kunyit di tabur Disiram si air mawar Kalau korang pernah dijemput untuk majlis perkahwinan, confirm 100% korang pernah dengar lagu R. Ismail ni. Kalau tak pernah dengar, weekend ni, kalau nampak wedding tepi jalan, turun tingkap kereta, lepak situ kejap tunggu lagu ni. Tee hee. 😛 Pada yang tengah nak cari tempat persandingan, pernikahan, malam berinai ke, tok sah loqlaq,mari sini, kakak nak habaq, scroll ke bawah sikit lagi.. Jeng jeng jeng….

Cornerstone Wedding Venue

Cornerstone Wedding Venue ni memang classy habis, dah la depan KLCC, siap ade high ceiling glass wall. Cantik you’all kalau siang siang tu, walau terang, tetap sejuk dalam aircond. Kalau nak tahu, adik Siti Nurhaliza, Siti Saerah kahwin dekat sini. Bukan setakat ada main hall, Cornerstone Event Venue juga ada lobi yang sesuai untuk tetamu berkenal kenalan antara 2 keluarga.

Kapasiti Ruang : 300 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM28,000 for 1000 pax

 

T6 Rooftop Event Space

Sejujurnya ini favorite penulis. T6 Mall rooftop. Siling tinggi dan kemasan batu bata, aircond pun sejuk, boleh feeling feeling New York la. Photographer pun senang buat kerja sebab kalau majlis pada siang hari, memang banyak natural lighting.

Harga Sewaan : Bermula dari RM8,000+
Kapasiti Ruang : 400 pax
Pakej Menu : Bergantung pada bajet pengguna

 

Langkasuka Gallery

Langkasuka merupakan nama penempatan awal kerajaan Hindu Buddhist di Semenanjung Melayu. Langkasuka Gallery adalah suatu tempat yang telah memaparkan esen sejarah awal Malaysia dengan mempamerkan beberapa hasil seni yang berkaitan. Bayangkan perkahwinan dalam gallery, tak penah dibuat orang, unik sesungguh.

Harga Sewaan : Bermula dengan RM2,000 (sesi 4 jam)
Kapasiti Ruang : 300 pax
Pakej Menu : Bergantung bajet pengguna

 

Sangkot Garden

Kalau kat kampung, orang buat majlis kahwin dekat laman sendiri je, besar ruang boleh letak kanopi 10 biji. Tapi kalau sekarang ni, laman rumah pun cukup cukup nak letak sebatang pokok pisang, 2 pasu pokok bunga kertas, serai 3 rumpun. Jadi, tak perlu nak beli rumah kampung semata mata nak kahwin dekat laman, pergi je Sangkot Garden, senang cerita. Pakej mampu milik jadi poket pun tak lah kering mana.

Harga Sewaan : –
Kapasiti Ruang : 600 pax
Pakej Menu : Bermula dengan RM6,930+

 

Royale Palace Shah Alam

Jemput satu kampung pun boleh kalau buat majlis perkahwinan kat sini, besar dan murah. Tambahan pula lighting system yang ummphh. Memang terasa la Royale dia kat sini. Psst, Fazura and Fatah buat reception kat sini okeyyyy. Memang glamor y’alls.

Harga Sewaan : RM20,000
Kapasiti Ruang : 3000 pax
Pakej Menu : Bergantung pada bajet pengguna

 

DeGouffron TTDI

Khemah Marquee, chandeliers, dan air conditioned di kawasan Taman Tun Dr Ismail. Ape lagi nak? Boleh sejukkan badan, sejukkan hati bekas kekasih yang tengah panas dan sejukkan teh tarik, takde la melecur mulut minum.

Harga Sewaan : RM9,800
Kapasiti Ruang : 500 pax
Pakej Menu : RM11,000 untuk 300 pax

 

Rumah Tamu Datin Halijah

Datin apa? Datin Halijah. Berapa ringgit? RM21,200. Berapa ramai? 1000 tetamu. Ha yang itu Pakej Serambi yang cun melecun. Nak lagi cun, tambah RM3,300. Upgrade Pakej Anjung. Dapat terus pengacara majlis dengan pakej butik. Termasuk pelamin, baju pengantin dengan mak andam sekali. Phewiittt…

Harga Sewaan : –
Kapasiti Ruang : 1000 pax
Pakej Perkahwinan : Bermula dari RM20,570

 

Tulip Banquet Hall Shah Alam

Tulip Banquet Hall Shah Alam ni event space yang versatile, kalau anda nak buat majlis dengan jemputan 500 pax boleh, nak jemputan 1,000 pun boleh nak lebih pun boleh. Dewan ni memang boleh kasi majlis perkahwinan yang complete, dari makan hinggalah pelamin.

Kapasiti Ruang :1,200 pax
Pakej Menu : Bermula dengan harga RM16,000 untuk 500 pax

 

Ruang Subang

Kalau nak tahu, punye tip top lah servis dari Ruang ni, diorang bukan ade 1 cawangan je, ade 2 ok. Satu lagi dekat subang, kawasan urban and hip tu. So, katekanlah kawan kawan dan sanak saudara lagi banyak di Subang, jangan runsing, tempah je Ruang Subang untuk hari bahagia anda disiniii…

Harga Sewaan : Bermula dari RM1440
 (sesi 4 jam)
Kapasiti Ruang : 170 pax

 

Jasmine Banquet Hall

Jasmine Banquet Hall ialah dewan yang telah digubahsuai menjadi ruang perkahwinana yang mantap lagi selesa. Yang paling best, parking takde isu beb, punye lah luas kawasan ni. Ape lagi, meh sini tengok tempatnyaaa..

Harga Sewaan : RM22,000
Kapasiti Ruang : 500 pax
Pakej Menu : RM32,000 untuk 600 pax

 

Rama V

Memang adat resam kita ni suka buat majlis perkahwinan yang grand besar besar jemput satu kampung, tapi ape kate kita tukar style sikit. Kite buat intimate, just for friends and family. Or boleh je buat nikah kat sini, ada stage untuk pelamin nikah, baru la tetamu nampak yang pengantin dah kerja keras pasang body untuk kahwin.

Kapasiti Ruang : 200 pax
Pakej Menu : Bermula dari RM128+ Per Pax

 

Ruang Shah Alam

Kadang-kadang, ramai sangat tetamu sampai pengantin tak ada ruang nak berjalan. Baju cantik catik tapi orang tak nampak sebab crowded. Jangan risau, dekat Ruang Shah Alam, ade terlebih ruang punyelah. Awak boleh berjalan sambil menari ke kiri ke kanan, ke depan ke belakang, ke atas ke bawah. Hek huk hak!

Harga Sewaan : Bermula dari RM2744 (sesi 4 jam)
Kapasiti Ruang : 420 pax

 

WhatsApp chat