Tempat Best Untuk Buka Puasa Beramai-ramai 2017

Home » Get Rocked » Tempat Best Untuk Buka Puasa Beramai-ramai 2017

Tempat Best Untuk Buka Puasa Beramai-ramai 2017

Geng, Ramadhan dah sampai lah geng. Hihi. 😀

Excited betul bila Ramadhan tiba, nak lalui bulan mulia. Selain dari seronok memperbanyakkan ibadah, setahun sekali kita dapat menikmati kemanisan buka puasa. Dalam lughatul arabiya, dipanggil iftar, dalam english, we call it break fast. Since I am a mat salleh celup, I panggil buka puasa, in my english accent of course. Tee hee..

Anyway, bulan Ramadhan juga, ramai yang ambil kesempatan untuk berkumpul dan berbuka puasa bersama. Jadi, kami di VMO dah listkan tempat best dan berbaloi baloi untuk anda berbuka puasa bersama keluarga dan rakan taulan.

Lets go!

Fish & Co

ramadan_fish_co
Fish & Co mempunyai beberapa cawangan di Klang Valley. Cawangan Fish & Co di mana anda dapat menikmati hidangan buffet buka puasa ini – USJ Main PLace dan Mines Resort City

All You Can Eat Buffet (selama 2 jam)
Side
– Fish Nuggets
– Home made Coleslaw
– Chips
– Fried Calamari

Mains
– Hand Battered Fish Fillet
– Grilled Peri Peri Chicken
– Spaghetti Pomodoro
– Paella Rice
– Fiery Chicken Pizza

Dessert
– Hot Fudge Cake

Drinks
– Orange Juice OR Iced Tea

Harga : RM36.95 nett sahaja!

Red Card Cafe

red_card_cafe_bangi_03
Terletak di Bangi, restoran ini menawarkan menu buffet buka puasa seperti berikut;-
Kambing golek
-Siakap gril
-Ayam golek
-Mee kari ketam
-Bar salad
-Sushi
-Pelbagai masakan kampung
-Pelbagai pemanis mulut

Harga : RM50 untuk orang dewasa dan RM25 untuk kanak kanak berusia 12 tahun ke hingga 6 tahun.

Promosi tempahan awal sebelum 31 Mei :
30% off for 30 pax booking
20% off for 20 pax booking
10% off for 10 pax booking

Hale Restaurant

hale_restaurant_05
Restoran ini mementingkan makanan sihat dan menawarkan 2 buffet ramadhan untuk tempahan berkumpulan. Menu lengkap boleh lah and perhatikan di bawah ni je!

Basic Menu – RM40++ per pax
(minimum 25 pax)

Starters
-Homemade mushroom soup
-Wholemeal toasts
-Handpicked salad with honey balsamic dressing

Mains
-Mixed red rice
-Green curry eggplant
-Chicken kerutup
-Grilled chicken breast
-Pesto pasta with cherry tomatoes
-Margharita wholemeal pizza
-Beef & rocket leaves wholemeal pizza
Desserts
-Mixed fruit compote
-Gula melaka puding

Drinks
-Lemongrass tea
-Oregano ginger tea

Premium Menu – RM60++ per pax
(minimum 25 pax)

Starters
-Homemade mushroom soup
-Wholemeal toasts
-Handpicked salad with honey balsamic dressing

Mains
-Mixed red rice
-Green curry eggplant
-Chicken kerutup
-Grilled chicken breast
-Pesto pasta with smoked salmon
-Margharita wholemeal pizza
-Beef & rocket leaves wholemeal pizza

Desserts
-Banana & honey yogurt with granola
-Mixed fruit compote
-Gula melaka puding

Drinks
-Cold pressed pure orange
-Cold pressed watermelon & mint

Tanah Aina Cafe by Farhana’s Oven

tanah_aina_cafe_06
Ramai yang memang dah tahu tentang ke-awesome-an Tanah Aina resort, tetapi tahukah anda bahawa mereka juga mempunyai sebuah cafe yang memang va vavoom!
Menu buffet bertukar tukar dari hari ke hari tetapi antara yang ditawarkan ialah ;-
-Nasi briyani
-Nasi putih
-Masakan kampung
-Salad
-Pilihan pasta
-Sup
-Roti bawang putih
-Pelbagai manisan dan buah buahan.

Harga : RM55 untuk orang dewasa dan RM40 untuk kanak kanak berusia 12 tahun ke bawah.

Taman Ekuestrian Putrajaya

taman_ekuestrian_putrajaya_06
Jangan ingat Taman Ekuestrian Putrajaya hanya untuk menunggang kuda sahaja, mereka juga mempunyai tawaran buka puasa yang memang menarik. Antara yang akan tersedia adalah;-
-Kambing golek
-Masakan kampung
-Kerabu Paru Goreng Kunyit
-Kuih Muih
-Kek
-Sate
-Daging Bakar

Harga : RM88 untuk orang dewasa dan RM44 untuk kanak kanak berusia 12 tahun ke bawah.

Promosi tempahan awal sebelum 31 Mei : RM68 untuk orang dewasa dan RM34 untuk kanak kanak berusia 12 tahun ke bawah.

Ara Eventhall

ara_event_hall_gaya_melawati_meeting_room_07
Ara Eventhall mempunyai 2 cawangan iaitu di Gaya Melawati dan juga Seri Kembangan. Bulan bulan puasa ni, mereka juga menyediakan pakej berbuka puasa. Untuk gathering kawan kawan dan keluarga boleh, untuk yang nak seminar sekali dengan buka puasa pun boleh.

Menu A
-Nasi Putih
-Ayam Masak Cili Api
-Spaghetti Aglio Olio
-Kuey Teow Goreng
-Sayur Campur
-Sambal Belacan
-Ulam
-Bubur Kacang Hijau
-Kek Pisang
-Tembikai
-Kurma
-Air Kordial Sejuk
-Kopi dan Teh

Menu B
-Nasi Putih
-Rendang Ayam
-Spaghetti Aglio Olio
-Sayur Bayam Goreng
-Kuih Tradisional 2 Jenis
-Kek Pisang
-Buah
-Kurma
-Air Kordial Sejuk
-Kopi dan Teh

Menu C
-Nasi Putih
-Nasi Goreng Cina
-Kari Ayam dan Kentang
-Mee Hoon Goreng Singapore
-Sayur
-Sambal Belacan
-Bubur Pulut Hitam
-Kek Pisang
-Tembikai
-Kurma
-Air Kordial Sejuk
-Kopi dan Teh

Menu D
-Nasi Putih
-Ayam Masak Halia
-Kuey Teow Goreng
-Mee Hoon Goreng Singapore
-Sayur Campur
-Sambal Belacan
-Kuih Tradisional 1 Jenis
-Kek Pisang
-Tembikai
-Kurma
-Air Kordial Sejuk
-Kopi dan Teh

Menu E
-Nasi Putih
-Nasi Goreng Kampung
-Makaroni Goreng
-Ikan Masak Asam Pedas
-Sayur Terung Berlada
-Sambal Belacan
-Kuih Tradisional 1 Jenis
-Kek Pisang
-Tembikai
-Kurma
-Air Kordial Sejuk
-Kopi dan Teh

Menu F
-Nasi Tomato
-Ayam Masak Merah
-Acar Timun
-Mee Hoon Goreng Singapore
-Papadom
-Kuih Tradisional 1 Jenis
-Tembikai
-Kurma
-Air Kordial Sejuk
-Kopi dan Teh

Harga:
Ramadhan Gathering Package From 6pm to 10pm – RM30 per pax (Minimum order for 30 pax)
Full Day Package From 9am to 9pm – RM40 per pax (Minimum order for 20 pax)
Half Day Package From 1pm to 9pm – RM35 per pax (Minimum order for 20 pax)

Rumah Tamu Datin Halijah

rumah_tamu_datin_halijah_01

Y’alls, jangan kata datin tak payung. Dah alang alang nak beraya ni, ape kate pergi buka puasa di Rumah Tamu Datin Halijah dulu. Boleh bercanda di tepi pokok bunga kertas sambil ambil gambar tepi pelita.

Lauk pauk seperti dibawah ya;-
-Kambing Golek
-Nasi Berlauk
-Western Corner
-Noodle Station
-Pasembor
-Yong Tau Foo
-Kuih Muih
-Cucur Panas
-Air Batu Campur
-Dan Lain Lain Pilihan

Harga:
RM50 untuk dewasa dan RM30 untuk kanak2 berumur 5-11 tahun.

Harga istimewa dari 29 Mei-1 Jun ialah RM30 SAHAJA!

Ruang Shah Alam

ruang_shah_alam_06
Berapa ramai yang tak tahu pasal Ruang event space? Mesti ramai dah tahu kan? Tapi mesti ramai tak tahu they all ade buat Ramadhan steamboat & grill buffet kan?

Hah, meh sini kakak nak habaq, menu macam kat bawah ni ye.

Sudut Panggang
-Ayam Lada Hitam
-Ayam Cajun
-Daging Lada Hitam
-Daging Madu Soya Sos
-Sotong Bawang putih

Buffet 1 (manisan & air)
-Buah Kurma
-Pudding
-Kuih-Muih
-Aneka Kek
-Buah Buahan
2 Jenis Ais Kordial
-Sirap Bandung
-Teh O Panas

Buffet 2 (makanan ruji & sauce)
-Nasi Goreng Cina + cili potong & kicap
-Mee Goreng
-Yee Mee
-Sos Manis
-Sos Pedas
-Mushroom Sos
-Cili Potong + Kicap
-Air Asam

Buffet 3 (steamboat & grill)
-Lala
-Kerang
-Ikan Dorry
-Sotong Putih
-Fish Cake
-Bebola Ikan Goreng
-Bebola Ikan Pari
-Ketam Bersalut Wantan
-Karipap Ikan
-Crab stick
-Gegulung Ketam
-Bebola Cendawan
-Bebola Ikan Salmon
-Kangkung
-Cauliflower
-Tomato
-Lobak Merah
-Bendi Ikan
-Cili Hijau
-Ikan Telur Ayam
-Fucuk
-Tofu Ikan
-Tofu Goreng

Harga
RM36 per pax

Buffet Ramadhan Khaida

ramadhan_khaida_02
Kadang kadang teringin tekak nak makan ayam percik kelantan, tapi jauh sangat. Jangan gusar, jangan garu kepala, Khaida ada sediakan ayam percik asli kelantan, yang tak suka ayam, boleh makan kambing golek pada sabtu & ahad.

Menu mereka bertukar setiap miggu, tapi antara yang disediakan adalah;-
-Masakan kampung
-Masak lemak udang
-Ayam percik asli kelantan
-Kambing golek (setiap sabtu dan ahad)
-Kuih muih
-Manisan
-ABC
-Laksa
-Bubur
-dan macam macam lagi!

Harga
RM55.00 untuk dewasa
RM38.50 untuk kanak kanak berusia 12 tahun ke bawah.

Tawaran istimewa
Sebelum 5 Jun, beli 10 pax, dapat 1 pax percuma

Buffet Ramadhan Jom Makan

jom_makan_menara_hap_seng_01
Jom Makan ialah satu lagi buffet ramadhan untuk you’allz cuba bulan ramadhan. Ade 2 pilihan buffet and minimum order 40 pax ok. So plan cantik cantik and ape lagi, JOM MAKAN! (excited terlebih pulak, tunggu azan maghrib dulu ok) 😀

*Disahkan halal oleh JAKIM*

Pilihan 1

Buffet Menu @ RM25 Per Pax

Rice (Choose one)
-Kampung fried rice with anchovy, prawn, chicken and egg
-Chinese fried rice with sausage, prawn, chicken and egg
-Tomyam fried rice with prawn, chicken and egg
-Garlic butter steamed rice

Noodle (Choose one)
-Fried asian meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg
-Fried tom yam meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg
-Fried keow teow meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg
-Fried mee mamak meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg

Chicken (Choose one)
-Signature chicken rendang
-Ayam masak merah
-Special nyonya chicken
-Red curry chicken with potatoes

Fish (Choose one)
-Fried fish fillet with crispy nestum cereal
-Fried fish fillet with sweet & sour sauce
-Fried fish fillet with sweet marmite sauce
-Thai style ray fish with lady finger

Vegetable (Choose one)
-Fried cauliflower and broccoli
-Fried cabbage with dried shrimp

Finger food (Choose one)
-Vegetable srping roll
-Vegetable curry puff
-Homemade potato cake
-Fried seafood tofu
-Fried chicken dumpling

Dessert & Drink
-Tropical fruit
-Cordial Orange Juice

Pilihan 2

Buffet Menu @ RM30 Per Pax

Rice (Choose one)
-Kampung fried rice with anchovy, prawn, chicken and egg
-Chinese fried rice with sausage, prawn, chicken and egg
-Tomyam fried rice with prawn, chicken and egg
-Garlic butter steamed rice

Noodle (Choose one)
-Fried asian meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg
-Fried tom yam meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg
-Fried keow teow meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg
-Fried mee mamak meehoon with prawn, chicken, fishcake and egg

Chicken (Choose one)
-Signature chicken rendang
-Ayam masak merah
-Special nyonya chicken
-Red curry chicken with potatoes

Fish (Choose one)
-Fried fish fillet with crispy nestum cereal
-Fried fish fillet with sweet & sour sauce
-Fried fish fillet with sweet marmite sauce
-Thai style ray fish with lady finger

Tofu/Egg (Choose one)
-Braised japanese tofu with minced chicken
-Fried golden tofu with thai chili sauce
-Omelette with mushroom & vegetables
-Kampung style sambal egg

Prawn/Squid (Choose one)
-Stir fried squid with kam heong sauce
-Sambal squid
-Crispy nestum cereal prawn
-Tom yam prawn with japanese cucumber

Vegetable (Choose one)
-Fried cauliflower and broccoli
-Fried cabbage with dried shrimp

Finger food (Choose one)
-Vegetable srping roll
-Vegetable curry puff
-Homemade potato cake
-Fried seafood tofu
-Fried chicken dumpling

Dessert & Drink
-Tropical fruit
-Assorted nyonya kuih
-Cordial Orange Juice